Bij de heropening was het gezellig druk. “Het leek wel of heel Scheveningen onze winkel wilde zien”, zegt Patrick Dekkinga. De supermarktmanager en zijn medewerkers ontvingen veel complimenten. De klanten waren onder de indruk van al het nieuwe dat de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraat te bieden heeft.

Dry misting

De ingang van de winkel is zo’n vier meter verplaatst. Na binnenkomst word je meteen verrast met een wereld van verse groenten en fruit, van (lokale) telers in Nederland en daarbuiten. Opvallend is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Klanten kunnen gemakkelijker dan ooit kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. Iets verderop vind je heerlijk geurend vers brood zo uit de oven en taarten, gebak en koek. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes.

Zelfscankassa

Snel afrekenen kan bij een van de acht zelfscankassa’s. “We willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om boodschappen te doen”, vertelt Patrick Dekkinga. “Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten of je scant zelf de boodschappen bij de zelfscankassa. Natuurlijk blijft het mogelijk om bij de caissière af te rekenen.” Ook beschikt de vernieuwde Albert Heijn over een overzichtelijke Bonusstraat. In de winkel vinden klanten meer dan 1.000 Prijsfavorieten. De openingstijden zijn verruimd; zo kun je er voortaan op zondag van 08.00 tot 22.00 uur boodschappen doen.

Vers, lekker, gezond

De metamorfose van de Haagse Albert Heijn maakt onderdeel uit van een grote operatie van de supermarktketen. Door het hele land worden in 2019 circa 120 winkels omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept. Patrick Dekkinga: “In onze hypermoderne winkel is veel meer aandacht voor vers, lekker en gezond eten. Bij ons is altijd iets nieuws te ontdekken, elke dag en voor iedereen!”

Albert Heijn aan de Amsterdamsestraat 9 in Scheveningen is maandag tot en met zondag open van 8.00 tot 22.00 uur.