Meestermodelbouwer zijn bij het LegoLand Discovery Centre is niet zomaar een baantje voor iemand die niet al teveel onderdelen overhoudt bij het in elkaar zetten van een bouwdoosje. “Je moet creatief zijn,” zegt Maaike Schröeder van Merlin Entertainment, “tekeningen kunnen lezen en met kinderen kunnen omgaan.” Talent om van Lego iets te kunnen maken is niet voldoende: de kandidaat moet ook collega’s kunnen trainen, workshops geven en beschadigde modellen kunnen repareren. En niet onbelangrijk: weten welke soorten Lego er zoal zijn.

Op de openbare bouwdag wordt alleen met de reguliere Legosteentjes gebouwd, zegt Schröeder. Voor bijvoorbeeld het technische Lego moeten onder meer motoren worden ingebouwd, legt ze uit. De publieke bouwsessie duurt dan te lang. Die vindt plaats in de Palace Promenade in de voormalge winkelruimte van Cool Cat. De kandidaten zijn daar op een eigen tafel anderhalf tot twee uur bezig met het bouwen van een opdracht en het realiseren van een eigen model. Ze nemen ook allemaal een bouwwerk mee dat ze thuis hebben gemaakt. Het resultaat bepaalt wie in februari volgend jaar aan de slag gaat aan de boulevard.

Wereldwijd werken zesentwintig mensen als Master Model Builder bij de verschillende LegoLand Discovery Centres. In het Scheveningse LegoLand Discovery Centre komen ruim veertig mensen te werken. En één hoofdbouwer die aan het spelen met Lego een reguliere betrekking heeft.

Solliciteren: http://tinyurl.com/y2e3rxkj