In september hebben bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen 35 plannen ingediend om het Statenkwartier te verbeteren. Deze plannen kregen bij elkaar ruim 5.500 likes en zijn getoetst op haalbaarheid. Dit heeft 15 haalbare plannen opgeleverd waarop vanaf vandaag gestemd kan worden. Iedere bewoner van het Statenkwartier die ouder is dan 12 jaar ontvangt per brief een persoonlijke stemcode. Met deze stemcode kunnen buurtbewoners meebeslissen over de besteding van 30.000 euro aan plannen voor de wijk.

Stemmen kan tot en met vrijdag 13 december op de website van Statenkwartier Begroot. De plannen met de meeste stemmen en passend binnen het budget worden op zaterdagochtend 21 december tijdens het Statenkwartier Begroot kerstontbijt bekendgemaakt. Voor het overzicht van alle plannen en meer informatie over Statenkwartier Begroot kijk op: www.statenkwartierbegroot.nl

Stemfase van start
Iedereen die woont in het Statenkwartier en ouder is dan 12 jaar ontvangt vandaag per brief een persoonlijke stemcode. Met deze code kunnen buurtbewoners online het budget van  30.000 euro verdelen over de meest favoriete lokale plannen om het Statenkwartier socialer, sportiever of groener te maken. Het is ook mogelijk om langs te gaan in wijkcentrum Het Couvéehuis (Frankenslag 139) om daar te stemmen. Hier zijn op maandag 25 november van 17.00 tot 20.00 uur en op woensdag 27 november van 09.00 tot 12.00 uur medewerkers van het stadsdeel aanwezig om te helpen.

Bekendmaking van de winnaars tijdens Statenkwartier Begroot kerstontbijt
Op zaterdag 21 december om 09.15 uur worden tijdens het Statenkwartier Begroot kerstontbijt de winnende plannen bekend gemaakt. Dit zijn de plannen die het meest zijn gekozen en die samen binnen het budget van € 30.000,- passen. Het Statenkwartier Begroot kerstontbijt is een vrij toegankelijk ontbijt voor bewoners uit de wijk en vindt plaats in het Couvéehuis (Frankenslag 139). Aanmelden voor de feestelijke bekendmaking kan door een e-mail te sturen naar: statenkwartierbegroot@denhaag.nl.