De rijroute van de Glazen Koets naar de Ridderzaal loopt via het Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Tournooiveld, Korte Vijverberg naar het Binnenhof.

Het programma op Prinsjesdag ziet er als volgt uit:

  • 12.45 uur: vertrek Glazen Koets vanaf de Koninklijke Stallen naar Paleis Noordeinde
  • 13.00 uur: koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken vanaf Paleis Noordeinde naar het Binnenhof
  • 13.15 uur: aankomst bij de Ridderzaal voor Troonrede
  • 13.50 uur: Glazen Koets vertrekt vanaf Binnenhof naar Paleis Noordeinde
  • 14.00 uur: balkonscène op Paleis Noordeinde

Afgesloten straten
De koets rijdt door het centrum van Den Haag. Deze route is tussen 12.45 uur en 14.30 uur aan beide kanten afgezet. Voetgangers kunnen de route oversteken bij de vlaggen tot 11.30 uur. Van 11.30 uur tot 14.30 uur zijn de oversteekplaatsen voor voetgangers afgesloten. De gemeente plaatst hekken bij de straten die voor Prinsjesdag afgesloten worden.

Openbaar vervoer
De route van de Glazen Koets is op loopafstand van station Den Haag Centraal. Daarnaast is het centrum goed bereikbaar met bus en tram. Vanwege de afgesloten straten rijden sommige trams (1, 15, 16 en 17) en bussen (22, 24 en 28) wel tijdelijk een aangepaste route. Tussen 9.00 en 18.00 uur vervallen er verschillende haltes. Kijk voor meer informatie en een reisadvies op de website van de HTM.

Parkeren op Prinsjesdag
Op dinsdag 17 september 2019 kunt u in het centrum op veel plaatsen uw auto niet parkeren. Parkeervergunningen voor deze parkeerplaatsen zijn tijdelijk geldig op andere plaatsen. Bewoners hebben hierover een brief ontvangen.

Bezoekers met de auto kunnen het beste parkeren op een Park en Ride plaats. Bijvoorbeeld de Park en Ride locaties: Hoornwijck, De Uithof of Station Ypenburg. Kijk voor meer informatie op de pagina over Park en Ride Den Haag.

Daarnaast zijn er in het centrum parkeergarages, maar de volgende garages zijn beperkt open:

  • parkeergarage Plein gesloten tussen 6.00 en 15.00 uur
  • parkeergarage Heulstraat gesloten tussen 10.00 en 15.00 uur
  • parkeergarage Tournooiveld (Museumkwartier) gesloten tussen 6.00 en 16.00 uur

Veiligheid
Neem geen rugzak of grote tas mee. Voor een veilig verloop van Prinsjesdag kan de politie uw tas controleren. Wie een rugzak meeneemt, kan er langer over doen om langs controles te komen. Neem liever een plastic of linnen tasje mee.