De winkel is de oudste Albert Heijn van Scheveningen. Mevrouw Meere komt er al vanaf het prille begin. “Daarom hebben we haar gevraagd om onze supermarkt officieel te openen”, zegt supermarktmanager Johan Zegwaart. “En om onze Scheveningse roots te benadrukken, werd mevrouw Meere daarbij begeleid door dames in traditionele kledingdracht.”

Haagse Berliner
Na de opening stroomden de klanten naar binnen. Zij werden meteen verrast met een wereld van verse groenten en fruit, van (lokale) telers. Opvallend is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Je kunt gemakkelijk kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. Iets verderop vinden klanten heerlijk geurend brood vers uit de oven en taarten, gebak en koek. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Het assortiment varieert sterk: van internationaal tot Streeckgenoten, de lekkerste producten van lokale leveranciers – zoals de Haagse Berlinerworst.

Zelfscankassa
De vernieuwde Albert Heijn bevat een aantal technische snufjes. Alles is met respect voor het milieu verbouwd. De supermarkt heeft LED-verlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. Gas wordt niet meer gebruikt en dat levert een forse energiebesparing op. “Ook bieden we meer betaalgemak”, vertelt Johan Zegwaart. “Je kunt bij ons boodschappen doen met zelfscan. Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten of je scant zelf de boodschappen bij de zelfscankassa. Afrekenen bij de gewone kassa blijft natuurlijk mogelijk.”

Complimenten
In de eerste twee uur na opening hebben Johan Zegwaart en zijn medewerkers al veel complimenten gekregen. Klanten zijn onder de indruk van het grote versaanbod en de mooie wijnafdeling. Ook de koffiehoek met het gezellige zitje oogst waardering. “Speciaal ter gelegenheid van de heropening hebben we tijdelijk een bijzondere big shopper te koop. Daarop staan allerlei bekende Scheveningse afbeeldingen. De big shopper is gewild, klanten vinden de tas erg leuk”, aldus de supermarktmanager.

Albert Heijn aan de Keizerstraat 342 is maandag tot en met zaterdag open van 8.00 tot 22.00 uur, zondag van 9.00 tot 22.00 uur.