Bucketoo is het eerste online platform in de vorm van een app waarop iedereen bijvoorbeeld een unieke ervaring kan aanbieden, legt mede oprichter Justus Verhoeven uit. Zo iemand is chefkok Elise en DJ BLACKFOX hoort er volgens hem ook bij. Beiden moeten het geheime diner tot een onvergetelijke gebeurtenis maken. Chef Coco houdt op 14 en 15 februari eveneens een geheim diner met een wijnarrangement. Op een centrale plek in Den Haag serveert zij drie gangen met Noordzeevis uit Scheveningen. Alles aan deze diners is geheim, zegt Verhoeven: “De locatie krijg je later te horen, het menu leer je pas kennen wanneer de gerechten worden geserveerd en degene die naast je komt zitten ontmoet je ook pas aan tafel.”

Bucketoo werkt zo: aanbieders kunnen een gratis of betaalde les, workshop of wat voor evenement dan ook aanbieden op de app. Deelnemers kunnen zich via de app aanmelden en met de chatfunctie met de aanbieder communiceren. Als er moet worden betaald, gaat dat ook via de app die daarvoor de diensten van het Amerikaanse online betaalplatform Stripe. Het begint allemaal met het aanmaken van een profiel, het bedenken van een ervaring en het regelen van een locatie waarna Bucketoo de rest doet, zegt Verhoeven. Het plaatsen van een advertentie is gratis. Voor service en bemiddeling wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Het online platform telt inmiddels zo’n twaalfhonderd gebruikers van zijn online platform die zo’n zestig events aanmaakten. Bucketoo bedient momenteel de regio Den Haag. Op termijn moet het aanbod zich uitbreiden naar bijvoorbeeld Rotterdam en Amsterdam en verder.

De ontwikkeling van de app nam zo’n anderhalf jaar in beslag omdat die vanuit het niets moest worden gemaakt. Handige onderdelen die anderen bedachten waren er niet, omdat voor zover Verhoeven weet een dergelijk platform nog niet bestaat. Het idee erachter: zoveel mogelijk mensen achter hun (mobiele) schermen vandaan halen en samenbrengen. Bijvoorbeeld voor maatschappelijk getinte evenementen als een wekelijkse schoonmaakronde voor het strand. Verhoeven hoopt dat meer van zulke evenementen volgen zoals wandelingen met asieldieren of een dagje uit met ouderen.

(*)Bucketoo is gratis verkrijgbaar in de Appstore (iOS) en Play Store (Android). Meer info staat op bucketoo.com.