Vlaggetjesdag is gratis toegankelijk en kan niet bestaan zonder financiële bijdrage van de Gemeente Den Haag, sponsoren en donateurs. Ook uw bedrijf kan toehappen. Zo kunt u donateur of een bronzen, zilveren of gouden haring donateur worden. U kunt deelnemen aan de Grootste Haringparty, meevaren tijdens Vlaggetjesdag maar natuurlijk ook donateur van Vlaggetjesdag worden. Kijk gauw op www.vlaggetjesdag.com voor de uitgebreide mogelijkheden.

Thema ’75 jaar vrijheid’ centraal tijdens Vlaggetjesdag
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Tijdens Vlaggetjesdag, dit jaar op zaterdag 13 juni 2020, staat het thema ’75 jaar vrijheid’ centraal. Voor de rest wijkt het programma van Vlaggetjesdag niet af van de eerdere edities. Het evenement gaat met ondere andere de ‘Grootste Haringparty’ en een ‘Sing Along’ van start. Op de officiële dag, zaterdag 13 juni zijn er weer volop activiteiten in en rondom de Scheveningse haven. Zondag wordt Vlaggetjesdag 2020 afgesloten met een zeilwedstrijd en wordt de tweede editie van de Vlaggetjesdagcup gevaren. Ook vindt ‘Gospel aan de Haven’ plaats.

Veiling van het eerste vaatje
Donderdag 11 juni vindt de traditionele veiling van het eerste vaatje, gepresenteerd door Nicolette van Dam, plaats in de Scheveningse Visafslag. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Ambulance Wens. In 2019 bracht de veiling van eerste vaatje 95.500 euro op voor het goede doel Stichting Mag Ik Dan Bij Jou?