Wethouder Richard de Mos (Evenementen) maakte vandaag namens het College van de gemeente Den Haag bekend welke zestien evenementen geld ontvangen vanuit het promotiefonds kleinschalige evenementen.

Een aantal vertrouwde evenementen komt terug en diverse nieuwe initiatieven worden beloond met een bijdrage uit de tweede ronde van het promotiefonds. Voor de tweede ronde is een totaalbedrag van 150.000 euro toegekend aan zestien evenementen die plaatsvinden in de periode augustus tot en met november 2019.

Trots op de stad
Dit najaar staan er diverse mooie evenementen op stapel. Wethouder De Mos is blij met de voorstellen die initiatiefnemers hebben ingediend. “Hiermee komen we tot een mooi gevarieerd aanbod van evenementen verspreid over de hele stad. Van de binnenstad tot Scheveningen, van Kijkduin tot het Zuiderpark en van de Binckhorst tot Transvaal. En houden we onze stad levendig en aantrekkelijk door de seizoenen heen. Ik ben trots dat we zoveel moois doen op zoveel plekken in onze stad.”

Voor Scheveningen betekent dat onder andere  de evenementen Scheveningen 500, Hollands Feest aan Zee en Terug naar de Kust geen gelden ontvangen uit het promotiefonds. Schollenpop daarentegen ontvangt 10.000 euro, Scheveningen Surf Festival 7.500 euro, SLS Classic 2.500, International Surf Expo 5.000 euro en VISSCH 15.000 euro.

Subsidie voor kleinere evenementen
Met het promotiefonds wordt meer ruimte geboden voor kleine evenementen die aantrekkelijk zijn voor zowel bewoners als bezoekers van Den Haag. In 2011 heeft de gemeente het promotiefonds opgericht voor de financiële ondersteuning van kleinschalige evenementen. Organisatoren van kleine publieksevenementen kunnen bij het promotiefonds subsidie aanvragen. In de loop der jaren is het totale budget verhoogd van 150.000 euro voor zestien evenementen (2015) tot 400.000 euro voor 42 evenementen (2018).

De eerste ronde van het promotiefonds 2019 is in februari bekend gemaakt en is bedoeld voor evenementen die plaatsvinden in de periode mei – juli 2019. Deze tweede ronde geldt voor de periode augustus tot en met november 2019. Het totale jaarbudget voor het promotiefonds in 2019 is 400.000 euro. Per evenement kan een maximale subsidie van 25.000 euro worden verleend.