Door blessures van de centrale verdedigers Michael Ros en Patrick Bos moest trainer Jeffrey Frijters schipperen met zijn opstelling.  Middenvelder Frans Tetteroo  zakte een linie terug om met Evert van de Laan het hart van de verdediging te vormen. Pepijn Knoester kwam in de ploeg om de balans op het middenveld te bewaken.

Te Werve dat over een ploeg van techisch vaardige spelers beschikt begon in een hoog tempo met veel beweging. Maar SVC’08 teruggezakt spelend op eigen helft gaf weinig ruimte weg.  Toch waren de eerste gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Joey Vos aan SVC’08 zijde.  En al in de negende minuut kwam Te Werve op voorsprong. Een vanaf links ingeschoten bal belandde op de binnenkant van de verre paal, rolde vervolgens over de lijn terug naar de eerste paal waarna de bal alsnog de goal inrolde.
Met de grote nederlaag tegen VELO in het achterhoofd vergde dit het nodige van de mentale weerbaarheid van de spelers van SVC’08. En wellicht vatte Te Werve door deze vroege voorsprong het allemaal wel wat te gemakkelijk op.

In de twintigste miuut was SVC’08 dicht bij de gelijkmaker.  Waar Stephen de Ruiter verzuimde om over de bal te stappen om Thomas Hughes voor een leeg goal te laten verschijnen belandde de bal alsnog voor de voeten van Fabian Toet die de bal voor het inschieten kreeg. Helaas ging zijn inzet naast.

Zo verzuimde SVC’08 langszij te komen en gingen de ploegen rusten met de geringe 1-0 voorsprong voor de Rijswijkers.

Direct na rust maakte SVC’08 duidelijk dat het geen genoegen wilde nemen met de achterstand en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel al in de 50e minuut. Fabian Toet speelde zich schitterend vrij in het strafschopgebeid en liet vervolgens doelman Jay Veerman kansloos. (1-1)

Dit gaf  de Wassenaarse burger moed en SVC’08 nam de regie van de wedstrijd over van Te Werve.  En naarmate de wedstrijd vorderde nam het zelfvertrouwen toe  bij de Wassenaarse ploeg. Zo ontstonden vooral in de slotfase de nodige kansen voor de thuisploeg. Maar keeper Jay Veerman stond in de weg bij een schot van dichtbij van Liam de Ruiter en een hard schot van Thomas Hughes verdween net over het doel.

Te Werve kwam niet verder dan het reclameren voor een penalty in de  86e minuut. Scheidsrechter  Ivar Gieles beoordeelde het duel tussen Frans Teteroo en Ismael Blackshaw op juiste waarde en liet doorspelen.

De bewoordingen waarmee Blackshaw aangaf het niet eens te zijn met deze  beslissing waren voor scheidsrechter Gieles aanleiding voor het trekken van een rode kaart zodat Te Werve de laatste minuten met tien man moest zien te  overleven.

Dankzij keeper Jay Veerman hielden ze stand en kreeg SVC’08 zeker op bais van de tweede helft te weing.