“Heeft iemand nog een slaapplek in Zandvoort?”

DAVID LOOPT 80 KILOMETER VOOR HUNDERTWASSER

Een warm initiatief van David van de Merwe uit Den Haag. Hij loopt komend weekend 80 kilometer over het strand om geld op te halen voor het Hundertwassergebouw op Swetterhage. David zag de documentaire over de plannen van dit bijzondere gebouw op TV West en dacht meteen: “Hier ga ik m’n benen voor uit het lijf lopen. Mijn schoonbroertje heeft een verstandelijke beperking. Zijn reactie op kunst en de documentaire geven mij het gevoel dat dit initiatief absoluut steun verdient.”

Op Swetterhage in Zoeterwoude wonen en werken 320 mensen met een verstandelijke beperking. De wens is om hier een dagbestedingsgebouw te realiseren naar een ontwerp van de beroemde kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Dit sprookjesachtige kunstgebouw levert op allerlei manieren een positieve bijdrage aan de zorg en het welzijn van deze bijzondere mensen (zie dit korte filmpje: https://bit.ly/2SLKlZD of de documentaire op:https://bit.ly/2DZIqbe). Het gebouw kan er echter pas komen als de meerkosten via sponsorgelden bij elkaar worden worden gebracht.

Van Egmond aan Zee naar Scheveningen

David loopt de wandeltocht samen met een vriend. Op zaterdag 23 februari starten ze om 8.30 uur op het strand van Egmond aan Zee. Ze overnachten in Zandvoort. David: “Daar zoeken we nog een overnachtingsplek dus als iemand nog tips heeft”. Zondag 24 februari gaat de tocht verder naar het strand van Scheveningen waar ze tussen 18.00 en 19.00 uur verwachten aan te komen. David: “Mijn doel is om minimaal  180 euro op te halen: Hundertwasser + 80 kilometer maakt 180 euro. En we gaan natuurlijk iedereen enthousiasmeren om dit kunstgebouw voor deze bijzondere mensen met elkaar te realiseren.”

David steunen

De wandeltocht kun je steunen door een bedrag over te maken op: NL04 ABNA 0637 9755 02 ten name van Stichting Gemiva-SVG Groep onder vermelding van Wandeltocht David.

Meer informatie over het Hundertwassergebouw op Swetterhage: www.gemiva-svg.nl/Hundertwasser