Ondanks het feit dat Erik zich inmiddels helemaal thuis voelt in Nederland, bewaart hij nog wél een aantal kleurrijke herinneringen aan zijn beginperiode. Hij vertelt over de eerste keer dat hij geld wilde opnemen bij een pinautomaat. Erik lacht: “Ik begreep niet wat ‘opnemen’ betekende. Ik dacht: alleen maar: opnemen? Ik wil gewoon mijn geld, haha!” Niet lang daarna werd er een beroep gedaan op de survival skills van Erik,toen hij hartje winter in een kamer kwam te wonen waar geen verwarming was. Erik: “Het was binnen zeven graden! Ik ben in die tijd acht kilo verloren door de kou. Gelukkig had ik toen een vriendin en konden we elkaar af en toe een béétje warm houden.”

Nederlands leren was voor Erik altijd een prioriteit. Erik: “Een tijdje heb ik zonder werk gezeten. Ik kwam toen bij Taleninstituut TaalTaal terecht en heb een cursus Inburgering gevolgd bij docent Gerard. Hier werden mijn ogen geopend! Gerard vertelde mij namelijk alles over het krijgen van een uitkering. Ik zat natuurlijk zonder werk en ik wist hier dus helemaal niets vanaf! Gelukkig heb ik nu alweer een hele tijd werk en leer ik nog steeds Nederlands bij TaalTaal. Ik vind de methode heel goed en ik ben blij dat TaalTaal ook cursussen aanbiedt voor de hogere niveaus. Ik hoorde pas in mijn sportschool allemaal Nederlandse woorden die ik nét had geleerd bij TaalTaal, dat was zo nuttig!”

Ook met daten ‘op z’n Nederlands’ heeft Erik ervaring. Erik: “Hier hebben de vrouwen een eigen mening. Vrouwen uit mijn land weten al niet wat ze willen drinken, haha. Ik vind het alleen jammer dat ze zo’n volle agenda hebben, het is altijd ‘nee, dan heb ik tennisles’. De directheid vind ik dan wel weer fijn hier. Less is more in Nederland, het is een beetje meer Bauhaus!”

Benieuwd naar het complete cursusaanbod van TaalTaal? Vanaf 23 april start het nieuwe lesseizoen weer met twintig talen.

Kijk op de website:
www.taaltaal.nl of bezoek de Open Dagen op 23 maart, 9 april of 13 april.