Het strandseizoen van 2019 gaat vandaag en zaterdag 20 april officieel van start tijdens BonFire Beach Fest, een tweedaags cultureel en muzikaal evenement op het strand van Scheveningen. Op het strand tussen de Pier en museum Beelden vindt het feeëriek vuur- en muziekspektakel plaats met een uitstraling die doet denken aan een intieme strandversie van het bekende Burning Man Festival, zichtbaar. Het terrein is dit jaar maar liefst twee keer zo groot als vorig jaar. Twintig deelnemende strandclubs van het Zwarte Pad tot aan de Vissershaven hebben zich aangesloten bij de festiviteiten en organiseren muziekoptredens, grote barbecues en andere activiteiten onder de vlag, en in de stijl, van BonFire Beach Fest. Net als vorig jaar worden 60.000 bezoekers verwacht.

De BonFire Experience

De blikvanger en tevens het hoogtepunt van BonFire Beach Fest is ongetwijfeld de sprookjesachtige, poëtische wereld die de vuurkunstenaars van Compagnie Carabosse op het strand creëren. Een wereld van vlammen, staal, muziek en theater waar de bezoeker zelf doorheen kan lopen. Compagnie Carabosse zet Scheveningen letterlijk even in een ander licht.

De ondernemers openen hun strand(seizoen)

Dit jaar neemt er een recordaantal van twintig strandclubs deel aan BonFire Beach Fest. Ze programmeren hun activiteiten zelf binnen het BonFire Beach Fest thema waardoor iedereen zijn eigen identiteit kan laten zien. Hiermee wordt ook de diversiteit van het Haagse strand aan alle festivalbezoekers getoond.

LUSTR organiseert

De organisatie van BonFire Beach Fest is in handen van LUSTR (www.lustr.nl). LUSTR bedenkt en organiseert evenementen die verrassen en verwonderen. Meer informatie en de volledige programmering over BonFire Beach Fest is te vinden op www.bonfirebeachfest.com. BonFire Beach Fest is een initiatief van de gemeente Den Haag om de stad verder op de kaart te zetten als Stad aan Zee.

Salt Market

Tijdens de Paasdagen, zaterdag 20, zondag 21 en maandag 22 april, is er op de boulevard ook weer de eerste Salt Market van een reeks van zes.