UITBREIDING PROGRAMMA
Na de introductie van de City Pier Night Walk in 2018, een bijzondere wandeling van het Malieveld naar de Pier op de vrijdagavond voorafgaand aan de NN CPC Loop Den Haag, zal er komende jubileumeditie weer een nieuw onderdeel worden toegevoegd aan het programma te weten: CPC4all.

De CPC4all is een loopbelevenis voor mensen met een beperking. De route gaat over hetzelfde parcours als de deelnemers van de 1 km, maar dan op een alternatieve wijze. Deelnemers mogen zich ook voortbewegen met een loopfiets, rolstoel, handbike of ander hulpmiddel. Met de toevoeging van de CPC4all wordt de NN CPC Loop Den Haag nog toegankelijker voor deelname.

Wethouder Richard de Mos (Economie en Sport): “De City-Pier-City Loop is een waardevol hardloopevenement voor Den Haag. Het bevestigt ons imago als (sport)stad aan zee. Niet alleen voor topsporters en recreatieve hardlopers, maar voor iedereen die wil bewegen. Vorig jaar is daar de succesvolle Night Walk-editie voor wandelaars bij gekomen. Dit jaar kunnen eindelijk ook mensen met een beperking meedoen, een nieuwe mijlpaal. Tienduizenden mensen komen naar onze stad voor dit evenement en dat is natuurlijk ook goed voor onze ondernemers”.

Het programma zal verder bestaan uit de Ernst & Bobbie Loop (1 km), de Triodus Jeugdloop (2,5 km), de 5 km gepresenteerd door het AD, de 10 km en de NN Halve Marathon waar jaarlijks veel persoonlijke records worden gelopen. Den Haag huisvest ook ieder jaar de grootste scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van ca, 100 scholen uit de regio Haaglanden.

GREAT RUN WORLD CHAMPIONSHIPS
De NN Halve Marathon zal in 2019 tevens meetellen als kwalificatiemoment voor de Great Run World Championships. The Great Run World Championships biedt lopers van over de hele wereld de kans om de kleuren van hun land te verdedigen en een gooi te doen naar de wereldtitel voor amateurs over de halve marathonafstand.
De eerste Great Run World Championships Final vindt plaats tijdens the Brussels Airport Half Marathon op zondag 6 oktober 2019.

UNICEF
Ook in 2019 neemt UNICEF een belangrijke plek in bij het evenement. Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren of een eigen actiepagina aanmaken en zich laten sponsoren. De opbrengst gaat naar onderwijs voor kinderen op de vlucht in Syrië en omgeving.

INSCHRIJVING GEOPEND
In totaal worden in het CPC weekend 43.000 lopers verwacht. De inschrijving is vandaag geopend. De verwachting is dat, net als voorgaande jaren, de startbewijzen voor dit populaire loopevenement snel uitverkocht zullen zijn.