Bruno Doedens (SLeM): “Wij zijn natuur, al lijken we dat te zijn vergeten, bewust of onbewust. We staan er niet boven, niet onder, we zijn met elkaar verknoopt. Zoals de natuur afhankelijk is van de grillen van de mens, is de mens afhankelijk van de grillen van de natuur. Het tijdelijk landschap van tientallen dubbelbollen symboliseert die onderlinge, kwetsbare afhankelijkheid. Het is een complexe relatie, soms ontroerend, soms ongenaakbaar. Gelijk als in een dans stoten we elkaar af en trekken we elkaar aan, we spelen en vechten. Maar altijd in het besef dat we elkaar nodig hebben. It takes two to tango.”

Toekomstwensen
Hoe beïnvloedt de zee jouw leven? Wat is jouw relatie met de zee? Waarom maakt de zee jou blij? Bezoekers, bewoners en geïnteresseerden kunnen actief deelnemen aan Letsdance. Schrijf je eigen wens, idee, gedachte over de toekomst van de zee in maximaal 20 woorden op de bollen. Alle bollen vertellen dan samen, al dansend in de branding, een perspectief op de toekomst. Ook via social media en de website kun je binnenkort je wens insturen.

Sea Sights Festival
Een nieuw innovatiefestival aan en over de kust biedt een uniek kijkje in de toekomst van steden aan zee. Met een Expo op de boulevard, een Summit voor en door professionals en een debat voor de bewoners. Speciaal voor kinderen is er een workshop Afvalmode en kun je je hoofd steken in de enorme 5D installatie Plastorama. Ook wordt een immens kunstwerk van plastic doppen onthuld! www.seasights.nl