Beide ploegen begonnen zeer voorzichtig aan de wedstrijd en duidelijk was dat het accent meer op niet verliezen lag dan op winnen. Beide teams liepen bij bal verlies terug naar eigen helft en hielden constant zes man achter de bal. En hoewel het best een aantrekkelijk duel was om te zien bleven de kansen voor beide doelen dus schaars. De eerste grote kans was voor SVC’08. Liam de Ruiter ging op rechts goed door en zijn trekbal bereikte Frans Tetteroo die inschoot maar drie verdedigers wierpen zich letterlijk voor de bal om het schot met succes te blokken. In de 23e minuut had Jurgen Warbout de thuisploeg op voorsprong moeten brengen. Geheel alleen voor doelman Joey de Vos schoot hij echter naast.

​​​​​​​Zo brak de rust dus aan zonder doelpunten.
Na rust mocht HVC’10 naar zijn favoriete goal toe spelen waar het thuispubliek gebruikelijk voor de nodige aanmoedigingen zorgt bij iedere aanval. In de 58e minuut konden ze voor het eerst juichen. De SVC’08 verdediging bleef staan omdat de bal met de hand zou zijn beroerd door een HVC’10 speler maar dat ontging scheidsrechter Roozeboom of hij zag er geen opzet in. Feit was dat de bal voor de voeten van Jurgen Warbout kwam die nu geheel vrij voor Joey Vos niet faalde en de 1-0 op het scorebord bracht. Hiermee had HVC’10 wat het wilde en kon het nog meer vanuit de counter gaan voetballen en iedere gelegenheid aangrijpen om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dit deed het met succes. Mede omdat SVC’08 even de kluts kwijt was en in die fase teveel ruimte weg gaf. Een tweede treffer bleef echter uit en SVC’08 ging eindelijk volle kracht vooruit voetballen. Hierdoor ontstonden enkele mogelijkheden. Zo moest doelman Emiel Feitsma handelend optreden bij een hard schot van Fabian Toet in de korte hoek en had spits Stephen de Ruiter een paar keer net even teveel tijd nodig in het overvolle strafschopgebied van HVC’10. ​​​​

SVC’08 liet geheel onnodig alle punten achter in Hoek van Holland een gelijkspel had zeker tot de mogelijkheden behoord maar het ging pas echt voetballen bij een achterstand en liet zich veel te veel irriteren door de manier van voetballen van de tegenstander en moest daarvoor leergeld betalen in de vorm van een nederlaag en rode kaart voor Colin de Ruiter na een onnodige overtreding.