DSO was op volle oorlogssterkte naar Wassenaar gekomen en gezien de historie tussen SVC’08 en DSO waren ze ook zeker favoriet. Want van de twaalf onderlinge wedstrijden won SVC’08 slechts één keer. Bij  SVC’08 ontbrak de geblesseerde Jordy de Bruijn wat een flinke aderlating betekende voor de thuisploeg.  Beide ploegen verstopten zich niet en gingen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roozeboom vol op de aanval. DSO had zeker in de begin fase het beste van het spel en dit leverde in de elfde minuut een doelpunt op.  Bij een voorzet van links kwam Tim Lambooy voor zijn man en rondde goed af.  (1-0)

Het antwoord van SVC’08 kwam snel want nog geen twee minuten later lag de gelijkmaker in het net achter doelman Ritchie Vreeden. Na een  combinatie tussen Thomas Hughes en Mike de Niet  speelde laatstgenoemde de bal door op de opgekomen Matthijs de Jong die de bal in het doel punterde.

In de 22e minuut moest Jeffrey Aarts zich met een blessure laten vervangen. Voor hem kwam Bradley Semil in het veld en zakte Rodney Ebing terug naar de laatste linie. Dit kwam de rust in de achterhoede bij DSO waar toch al niet de snelste verdedigers in het centrum staan, niet ten goede.

In de 36e minuut leidde dit tot een overtreding in het strafschopgebied van Ebing op Mike de Niet met een penalty tot gevolg. Fabian Toet wist hoe hij met dit buitenkansje moest omgaan en scoorde vlekkeloos. (2-1)

Nog voor rust wist DSO weer langszij te komen. Opnieuw vanuit een voorzet van links. Deze keer was het Remon van Bochoven die voor zijn man kwam en inkopte waarmee hij de ruststand op 2-2 bepaalde.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Sala een diepte pass technisch knap uit de lucht plukte en doelman Ritchie Vreeden vervolgens kansloos liet.  (3-2)
Scheidsrechter Roozeboom liet zich niet in de luren leggen door de vlaggende grensrechter en keurde het doelpunt zeer terecht toe.

DSO ging op jacht naar de gelijkmaker en kwam in de 54e minuut weer langszij. Een vrije trap die door de muur ging werd door de attente Remon van Bochhoven binnengelopen. (3-3)

DSO werd sterker en in de 77e minuut legde invaller Hagi  de zwakke plek bij SVC’08 bloot. Hij bracht de bal vanaf de zijkant hoog voor de goal waar van Bochoven klaar stond om zijn hattrick  te voltooien. (3-4)
Trainer Jeffrey Frijters haalde verdediger Frans Tetteroo van het veld voor aanvaller Liam de Ruiter om te proberen de gelijkmaker te forceren. Maar het tegendeel gebeurde want in de 86e minuut leek Tim Lambooy een eind te maken aan de illusies van SVC’08 door 3-5 op het scorebord te brengen waarna de eerste SVC’08 supporters het sportpark teleurgesteld verlieten. Maar wat zullen zij een spijt hebben gekregen.

Want  SVC’08 was niet van plan om op te geven. Jerry Plat schoot in de 90e minuut met zijn zwabberbeen de bal vanaf de rand strafschopgebied langs de verraste DSO doelman.  Er leek geen tijd meer voor de gelijkmaker maar na een wanhoopvoorzet ging de bal over de achterlijn en scheidsrechter Roozeboom zag er een corner in.  Met alle SVC’08 spelers in het strafschopgebied werd de bal voor geslingerd en belandde voor de voeten van Mike de Niet die geen moment aarzelde en de bal hard inschoot en zo in extremis de gelijkmaker  voor SVC’08 maakte.

De druiven waren zuur voor DSO dat in scheidsrechter Roozeboom de grote boosdoener zag van de verspeelde voorsprong. Maar het moet de hand in eigen boezem steken. Want het leek niet tevreden met 3-5 en gaf in de slotfase veel teveel ruimte weg waardoor SVC’08 op karakter alsnog langszij kon komen en de morele winnaar werd.