Berkel dat toch wel wat aan kwaliteit lijkt te hebben ingeboet ten aanzien van vorig seizoen had haar huiswerk goed gedaan. Het had de tactiek aangepast aan de speelwijze van SVC’08 waarbij het veel mensen achterin hield en loerde op de counter met Bart van den Dool en Jos Buitenhuis als aanspeelpunten. SVC’08 had dus meer de bal maar liep tegen een muur op.  Bij SVC’08 was de middenveld bezetting niet goed en de backs speelde niet hoog genoeg waardoor Berkel bij uitvallen gevaarlijk kon worden.

Toch had SVC’08 het beste van het spel en kwamen er ook mogelijkheden maar keeper Ken Stigt was op zijn hoede en reageerde daar waar nodig adequaat.

In de 30e minuut kreeg Freek van der Velden op zo’n dertig meter van het doel de bal voor zijn voeten. Hij bedacht zich geen moment en zag zijn zondagsschot gedragen door de wind in de bovenhoek draaien. De voorsprong van Berkel was tegen de verhouding in en SVc’08 hoefde zeker nog niet te wanhopen. Twee minuten later had SVC’08 al op gelijke hoogte kunnen komen.  Jerry Plat brak door op links en trok de bal terug op Jordy de Bruin. Hij schoot de bal in de loop hard over. Wat later nog een grote kans na een actie voor Fabian Toet. Zijn actie was weliswaar prachtig maar in plaats van de bal terug de leggen voor de vrijstaande Sala schoot hij zelf en ging kans verloren.

SVC’08 ging dus met een achterstand rusten.

In de rust had trainer Jeffrey Frijters zijn backs blijkbaar aangesproken want bij de eerste en beste aanval over links zette linksback Jeffrey van der Meer goed door en leverde een perfecte voorzet af op Mike de Nike die alleen maar hoefde in te knikken. (1-1)

SVC’08 had dus al snel wat het wilde en kon op zoek naar meer. Maar ondanks het meeste balbezit wilde het niet echt lukken. Mike de Niet moest te vaak in de kleine ruimte worden aangespeeld  en daar ligt niet zijn kracht.

SVC’08 kreeg geen uitgespeelde kansen en moest blijven op letten. Want bij de verre uittrappen van keeper Ken Stigt kon aanvoerder Jos Buitenhuis gevaarlijk worden. Gelukkig voor SVC’08 voerde hij zijn acties te ver door zodat ook doelman Joey Vos niet echt in moeilijkheden kwam.

Toen iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel kreeg SVC’08 in blessuretijd nog een vrije trap te nemen links op het veld. Fabian Toet bracht de bal met een curve voor de goal waarbij Jordy de Bruijn en Clay Hoekstra in vrijstaande positie beide de lucht in gingen en de bal via het hoofd van Clay Hoekstra in het doel verdween en SVC’08 alsnog de volle winst greep.

Gezien het spelbeeld was dit zeker verdiend maar zeer begrijpelijk waren de druiven zuur voor Berkel dat dacht een puntje aan dit duel over te houden.