Alle verwachtingen ten spijt begon SVC’08 sterk en nam het initiatief. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Voorschoten. Daartegenover één mogelijkheid voor de gastheren, een schot hoog over het doel.

Maar al met al was de 0-1 voor SVC’08 na een kwartier bepaald niet onverdiend. En het was een klasse goal: een corner werd kort gespeeld op Fabian Toet (net op tijd terug van vakantie), die de bal onhoudbaar voor de Voorschotense goalie in de verre hoek krulde. Een flinke opsteker voor SVC, dat als team gewoon goed stond. Met name het centrale verdedigingsduo Michael Ros en Evert van der Laan de Vries maakte indruk en gaf weinig weg.

Weliswaar was er kort na de opening van de score een goede onderschepping van SVC-doelman Joey Vos nodig om Voorschoten van de gelijkmaker af te houden, halverwege de eerste helft had het ook zo maar 0-2 kunnen staan toen Thomas Hughes buiten het strafschopgebied de bal ineens op de slof nam en zijn schot maar net naast zag gaan.

Daarna kwam er een fase waarin het Voorschoten was dat aandrong, met enkele mogelijkheden als resultaat. Maar doelman Joey Vos was paraat, zij het éénmaal ook met hulp van een op de doellijn staande verdediger. Maar SVC’08 hervond zich weer. Een kopbal na een vrije trap ging rakelings naast en kort daarna liet de Voorschotense doelman een vrije trap van Fabian Toet van ver buiten het strafschopgebied van de borst stuiten voor de voeten van Evert van der Laan, die verrast leek en het doel te hoog zocht.

Zoals mocht worden verwacht, probeerde Voorschoten in de tweede helft direct druk te zetten. En geheel ongevaarlijk was dit niet, tweemaal kort na elkaar moest de SVC’08-doelman handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Maar gaandeweg hervond SVC zich weer en vooral Liam de Ruiter ontspon zich in die fase als een ware plaag voor de Voorschotense verdediging. Maar het lukte SVC’08 niet om daarvan te profiteren, uiteindelijk ontbrak toch steeds de finishing touch. Daardoor bleef het spannend tot de laatste minuut, vooral ook omdat uiteraard ook Voorschoten niet stil zat en alles in het werk stelde om de gelijkmaker te forceren. Maar ook zij slaagden daar niet in, zij creëerden toch te weinig om het de SVC’08-verdediging echt moeilijk te maken. Uiteindelijk was ver in de blessuretijd de grootste mogelijkheid feitelijk nog voor SVC’08-spits Steven de Ruiter, maar meer dan een corner leverde dit niet op.

Al met al opgeluchte en blije gezichten in het kamp van SVC’08 na deze toch ook verrassende overwinning, zich realiserend dat de competitie in het verleden weleens een mindere start heeft gekend.