Programma

Speciale gasten en historische cultuurmarkt
Het festival start met een massale ‘Inzing-oefening’ op het hoofdpodium bij de Oude Kerk in de Keizerstraat, onder leiding van televisiepresentator en koordirigent Gregor Bak, ondersteund door het bekende dweilorkest Foutje Bedankt. Andere speciale gasten voor editie 2019 zijn sopraan-comédienne Francis van Broekhuizenen Decibelles, een Engels koor dat een Award heeft gekregen voor het beste a capella vrouwenkoor van de regio Blackburn. Uniek in de programmering van het festival zijn een kozakkenkoor, twee politiekoren, het koor Re-Flax, finalist van Korenslag en één van Nederlands beste gospelkoren: BlackGospel Experience Community Choir. Voorts zijn er gratis zangworkshops voor iedere bezoeker (vol = vol) onder leiding van Gregor Bak en Francis van Broekhuizen. Terug naar de Kust biedt ook een Scheveningse cultuurhistorische markt en speciaal voor het korenfestival in de tuin van De Oude Kerk (o.a. netten boeten/breien, mutsen plooien, doeken knopen, Schiemanswerk en historische foto’s) zal de Scheveningse klederdracht weer te zien zijn. Heel bijzonder, in het kader van bijna 75 jaar Bevrijding, is de aanwezigheid van een koor uit Aalten. In de 2ewereldoorlog zijn vele Scheveningers daar opgevangenals evacuees. Natuurlijk kan de festivalganger genieten van heel veel hapjes, drankjes en aanbiedingen van de plaatselijke ondernemers

Grote finale
Het korenfestival wordt om 17.00 uur gezamenlijk afgesloten bij het grote buitenpodium podium op het kerkplein. De liedjes ter afsluiting zijn ‘Het is weer voorbij die mooie zomer’ van Gerard Cox, Hey Jude’ van de Beatles en ‘O o Den Haag’ van Harrie Jekkers. En dan is er nog een grote verrassing voor een nietsvermoedende buurtbewoner. Hij wordt in het zonnetje gezet, met zijn favoriete lied dat door vele keeltjes wordt meegezongen, voor al zijn jaren belangeloze inzet voor de buurt. Voorts geven de op deze pagina genoemde ondernemers speciaal op deze dag hele voordelige aanbiedingen weg.

Meer informatie
Alle informatie over Terug naar de Kust Korenfestival is terug te vinden via: www.terugnaardekust.com en Facebook/instagram”terugnaardekustkorendag of de Facebookpagina van de intiator en organisator van het festival YMCA Popkoor Scheveningen. Daarbij wordt het programma in De Oude Kerk live uitgezonden! U kunt deze uitzending volgen of later terugkijken via www.kerkomroep.nl/#/kerken/11270.