Het publiek reageerde enthousiast en was zeer positief over de dynamiek en snelheid. Leuk om naar te kijken, vond men.  Voorzitter Martin Swikker van Hercules is supertrots dat zijn vereniging rolstoelhandbal gaat beginnen: “Supertrots, en met veel dank aan de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Hercules wil graag onderdeel zijn van de maatschappij en er verantwoordelijkheid voor nemen, dat alle mensen die willen sporten dit ook zoveel mogelijk kunnen doen. Het nieuwe rolstoelhandbalteam is dan ook van harte welkom en we gaan ons best doen hen ook zo goed mogelijk een plek te geven binnen onze mooie vereniging”.

Hans Willink, voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG), keek eveneens met een goed gevoel terug op de start van rolstoelhandbal in Den Haag: “De laagdrempeligheid – iets wat in onze wereld altijd van belang is – bij deze sport, sprak ons meteen al enorm aan. Het feit dat er op verschillende manieren aan inclusie kan worden gedaan, maakt het alleen maar mooier. Het is namelijk niet alleen de samensmelting van gehandicapten en valide sporters binnen een vereniging, maar een team kan ook nog eens bestaan uit beide groeperingen, al dan niet met een handbalachtergrond. Rolstoelhandbal in het algemeen herbergt dat al. De warme hartelijkheid waarmee de samenwerking met Hercules vanaf het eerste moment gepaard ging, maakte dat de hele opstart soepel verliep. Dit belooft veel voor de toekomst”, aldus de voorman van de stichting.

Kick-off Haags rolstoelhandbal-2>>>Cor ’s Gravemade (M) heeft zich opnieuw prachtig vrijgespeeld en scoort één van zijn doelpunten. Foto: Sebastiaan Nederhoed

Rolstoelhandbal biedt mensen met een handicap of beperking de mogelijkheid om te handballen. Oud-handballers die bijvoorbeeld door een blessure de sport niet meer kunnen beoefenen, hebben hierdoor eveneens de kans om de sport weer op te pakken.
De financiële middelen en de kennis om rolstoelhandbal bij Hercules te realiseren, komen van de Stichting HSG, met dank aan de gemeente Den Haag. Hercules zorgt voor de inbedding in de vereniging, de training en het wedstrijden mogelijk maken.  Meer informatie verkrijgen over en aanmelden voor het rolstoelhandbal bij Hercules kan bij Robin Brant van Hercules. Zie website www.hercules-handbal.nl of mail naar brant.robin@gmail.com. De training is elke woensdag van 18.30 tot 19.30 uur.
De handbalvereniging Hercules heeft ruim 300 leden en heeft zowel mogelijkheden voor handballen op hoog niveau als voor het kunnen handballen als sportieve en sociale bezigheid. De van oorsprong Rijswijkse vereniging is sinds 2007 gehuisvest in Ypenburg. In de sporthal Boswijk en op de verharde handbalvelden ernaast worden de  thuiswedstrijden van de teams gespeeld en vinden ook de trainingen plaats.
De Stichting HSG heeft ten doel om het welzijn en de sociale participatie te bevorderen van Haagse mensen met een handicap of beperking, door het stimuleren van sporten en/of bewegen in de breedste zin. De Stichting HSG wil daartoe zowel ondersteunen en faciliteren, als voorlichten en verbinden.

Naast de ondersteuningen op individuele of projectmatige basis, reikt de stichting ook jaarlijks de Wouter Duinisveld Award, de Haagse sportprijs voor gehandicapten, uit. Meer informatie over wat de Stichting HSG doet, is te vinden op www.stichtinghsg.nl.