Scheveningen – Nog tot eind mei exposeert Laura Karsters in de bibliotheek van Scheveningen, aan de Scheveningseweg 333. “De inspiratie voor mijn werk is sterk verbonden met de natuur. Tijdens wandelingen op het strand of in het bos verzamel ik stenen, schelpen, stukken hout. Om de vorm, de structuur van het oppervlak of de mooie kleur. In takken en boomstammen, in een aankomende golf, zie ik de vorm of beweging in zijn abstractie. Inspiraties die ik meeneem in mijn werk” aldus Laura Karsters.
In Bosch en Duin, aan de Scheveningseweg 76 exposeren Debbie Boender en Marianne van den Berg hun werken tot 29 juli aanstaande. Debbie Boender fascinatie voor glas is lang geleden ontstaan. De transparantie, inval van licht, de diverse en heldere kleuren van het product spreken tot de verbeelding en zetten aan tot experimenteren. Glasfusing – schalen in alle vormen en maten, ronde en rechthoekige panelen, sieraden en grappig uitgedoste dieren. Koud glas techniek – beter bekend als Tiffany – Debbie gebruikt deze techniek om fantasie wezens te maken. Sinds enige tijd houdt Debbie zich ook bezig met een andere glastechniek, te weten; glasappliqué. Met deze techniek maakt zij fantasievolle, driedimensionale schilderijen van glas.
Na jarenlang kinderkamerkunst, kraamcadeaus en geboortekaartjes te hebben gemaakt, is in 2014 het roer bij Marianne van den Berg omgegaan. Voorheen werkte zij met acrylverf maar werd gegrepen door de ei-tempera techniek, waardoor de kunstenares zeer fijn kan werken. Losse pigmentpoeders worden gemengd met eidooier als bindmiddel en streepje voor streepje op een paneel gezet, laag over laag.
In Huize Royal, aan de Rusthoekstraat 38, geeft Anneloes Groot een nieuwe dimensie aan de bewoners. Anneloes is zeer veelzijdig op teken- en schildergebied. Door betrokkenheid met de omgeving veelal realistisch, figuratief, herkenbaar, gecompliceerde detailtekening, perspectivisch sterk onderlegde vlotte schetsen. Uitgaande van de schaduw komen de vormen door middel van nuances (licht) naar voren. Zij werkt op locatie.
Beeldend kunstenaar Rob de Boer exposeert in het YMCA gebouw, aan de Keizerstraat 58. Hij werkt inmiddels zo’n tien jaar als beeldend kunstenaar. Opleiding genoten bij George Geutjes en Frea Lenger. Sinds die tijd de nodige solo exposities gehad, aangenomen als lid van de kunstenaarsvereniging Naarden. Hij is lid van het schilderskollektief Troje en heeft ook hiermee regelmatig geëxposeerd. Onder het kopje Grevenboer is hij ook samen met kunstenaar Frank Greve bezig met nieuwe projecten.