Het bestuur van de Vereniging Herdenk Scheveningse Zeelieden legde een krans bij het monument. Het monument herinnert aan meer dan 300 op zee gebleven Scheveningse vissers. Het monument toont geen namen van de geblevenen, maar slechts het opschrift: ‘Ter nagedachtenis aan de ruim 300 Scheveningse visschers die tijdens den wereldoorlog 1914-1919 op zee het leven lieten’.Eronder, in een kleinere belettering, staat voor de gelovige vissersweduwen en hun wezen de troostgevende tekst: ‘Zij zijn daar waar nacht noch nevel is’.

Vanavond wordt de jaarlijkse herdenking van de Scheveningse Zeelieden gehouden. Om 19.00 uur begint de herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk aan de Keizerstraat. Ds. Jan Maasland spreekt het herdenkingswoord in de kerk. Het Schevenings Vissersvrouwenkoor zal enkele liederen ten gehore brengen.

Dit jaar wordt speciaal stilgestaan bij het overlijden op 26 juni 1967 van de heer Willem Frederik Rog, 59 jaar, aan boord van de SCH 49 (de Oceaan I) en het vergaan van de SCH 460 (de Rotterdam) op 30 september 1911. Tijdens de laatste reis van de SCH 460 waren er twaalf bemanningsleden aan boord, die allen om het leven kwamen. (Uit Scheveningen waren dit Cornelis van Duijvenboden 21 jaar, Johannes Kulk 20 jaar, Leendert Gijsbert Ros 26 jaar, Cornelis van der Toorn 60 jaar, Albert van der Toorn 36 jaar, Teunis van der Toorn 42 jaar, Albert van der Toorn 11 jaar en Johannes Vrolijk 14 jaar. Verder uit Maassluis Thomas Das, Cornelis de Bruin en Cornelis van Santen en uit Rotterdam Gerrit Bastiaan de Haan.)

Aansluitend wordt een stoet gevormd naar de Boulevard, waar bij het monument de Vissersvrouw rond de klok van 20.00 uur, de krans- en bloemenlegging zal plaatsvinden. Burgemeester Pauline Krikke spreekt namens het gemeentebestuur. De minuut stilte wordt aangegeven met slagen op de Klink nadat het gedicht “De Zee die steeds weer nam” van Inge Lievaart is voorgedragen.

Nabestaanden van de SCH 49 en de SCH 460 zullen namens alle families van gebleven zeelieden een krans plaatsen.

Vervolgens wordt er gedefileerd langs het Vissersnamenmonument op de beneden boulevard waar de Stichting Oud-Vissers traditiegetrouw een krans plaatsen.

Na de plechtigheid kan men elkaar ontmoeten in de Oude kerk.

Bij het dragen van kransen assisteren dit jaar leden van Team Scheef, die in opleiding zijn voor het vrijwilliger schap bij de KNRM, instructeur bij ABZee of als lifeguard op het strand.