Lokale samenwerkingspartners maken het verschil
De organisatie van VISSCH is dan ook ontzettend blij met en trots op de steun van lokale samenwerkingspartners. “Zowel de Gemeente Den Haag als Rabobank Regio Den Haag zien het belang van dit evenement in. Zij steunen ons onder andere door hun netwerk in te zetten om zo het evenement naar een nog hoger plan te tillen”, aldus Peter Boelhouwer mede-organisator van het evenement. “Juist door dit type samenwerking kunnen wij de programmering nog aansprekender maken.” Ook partijen als het Nederlands Visbureau en Noordzeevis uit Scheveningen hebben zich verbonden aan het evenement.

Wethouder Richard de Mos: “Ik ben trotse ambassadeur van de Noordzeevis. Ik zeg altijd: koop Scheveningse waar, help elkaar. Scheveningen is de visserijhaven van Nederland. Ook voor toekomstige generaties willen we dat waarborgen.” 

Harry Wientjens, Rabobank Regio Den Haag: “De betekenis van vis is voor Den Haag groot: tenslotte wordt hier elke dag veel verse vis op de afslag aangeland en verhandeld. Vis is niet alleen lekker, maar kan ook veel monden voeden met relatief weinig belasting voor het klimaat. Omdat we ons als Rabobank inspannen voor gezonde en duurzame voeding, én ondernemers willen helpen groeien, dragen we het VISSCH festival een warm hart toe.“

Organisatie op zoek naar lekkerste Noordzeevis recept
Het evenement daagt daarnaast hobbychefs, amateurkoks en foodbloggers uit om mee te doen aan de Noordzeevis-receptenwedstrijd die zij, samen met de Rabobank, organiseert. Samen zijn zij op zoek naar de lekkerste recepten gebaseerd op dagverse groenten en natuurlijk Noordzeevis. Deelnemers aan de wedstrijd maken kans op een publicatie in het nieuwe kookboek van Noordzeevis uit Scheveningen. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens de opening van VISSCH op vrijdag 4 oktober.

Voorwaarden & aanmelden
Aan de wedstrijd is een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet het recept gebaseerd zijn op dagverse groenten en Noordzeevis en mag het niet meer kosten dan 4 euro inkoop per persoon. De deelnemers worden dan ook uitgedaagd in hun creativiteit en passie. Meedoen is simpel: dien voor vrijdag 27 september een uitgewerkt recept in via info@vissch.nl.

Kookdemonstratie Rudolph van Veen
Ook aan de bezoekers die zichzelf niet direct een chef zouden noemen is gedacht. Tijdens het evenement vinden tal van workshops en kookdemonstraties plaats om de kneepjes van het vak te leren van professionele chefs. Met als hoogtepunt de kookdemonstratie door meesterkok Rudolph van Veen op zondagmiddag van 15.00 – 16.00 uur.

Openingstijden VISSCH
Vrijdag 4 oktober – 17.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 5 oktober – 12.00 tot 22.00 uur
Zondag 6 oktober – 12.00 tot 19.00 uur

#VISSCH | www.vissch.nl | instagram.com/visschnl