Bij SVC’08 was Patrick Bos na een blessure weer teruggekeerd in de basis en kon Frans Tetterro weer doorschuiven naar het middenveld.  Dit ging ten koste van Pepijn Knoester. Bij RCL stond Gideon de Lange onder de lat inplaats van vaste keuze Andrew Bontje.

Evenals vorige week tegen Te Werve begon SVC’08 weer zeer voorzichtig. Terugzakkend op eigen helft gunde het RCL de bal op de vijandelijke helft.  Hierdoor kon de ploeg uit Leiderdorp lekker in de wedstrijd komen en liet het de eerste twintig minuten het beste van het spel zien. Met routinier Thom Wijnalda  en de bewegenlijke Remy Libbenga voorin was het voor de SVC’08 defensie oppassen.  Offensief kon SVC’08 de eerste helft weinig schade aanrichten bij de tegenstander.  De rushes van Liam de Ruiter zagen er leuk uit maar stierven in schoonheid evenals het vele opkomen van Youssef Massaoudi te  weinig rendement opleverde.  Het enige echte gevaar moest komen van Thomas Hughes die echter veel te weinig op juiste wijze in het spel werd betrokken.  In de 25e minuut gaf hij zijn visite kaartje af met een hard schot dat op de lat belandde. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak.  Remy Libbenga bracht de bal vanaf rechts voor de goal en Thom Wijnalda, wie anders,  was aanwezig om af te ronden. De stand 0-1.

Dit bleek nog geen echte wake-up call voor de thuisclub want er veranderde weinig aan het veldspel. Opvallend was de besluiteloosheid als SVC’08 in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied kwam. Het bleef maar door combineren of soleren waar een schot uit de tweede lijn toch voor het nodige gevaar kon zorgen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat een corner de inleiding was voor de gelijkmaker in de 43e minuut. Fabian Toet bracht de bal voor de goal en Stephen de Ruiter kopte in waarmee hij de ruststand op 1-1 bracht.

Na rust speelde SVC’08 een stuk aanvallender zonder echt hoog druk te zetten.  Zo kregen de RCL verdedigers, wat toch zeker niet het sterkste deel van de ploeg is, nog steeds veel tijd om uit te verdedigen en kon het vrij gemakkelijk overeind  blijven. Omdat ook de RCL voorhoede niets wist te creëren viel er dus weinig te genieten. Maar in de 63e minuut werd de wedstrijd alsnog opengebroken en voor SVC’08 op de verkeerde manier. Met een domme en geheel overbodige sliding werd Thom Wijnalda in een uitzichtloze situatie in het strafschopgebied onderuit gehaald. Een penalty was het gevolg en dit cadeautje liet RCL zich niet ontnemen. De stand 1-2.

SVC’08 moest nu wel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dit gebeurde vooral over rechts terwijl aan de linker de vrijheid lag en de keren dat Thomas Hughes werd aangespeeld het ook direct gevaarlijk werd. Zo bereikte hij tot tweemaal toe de achterlijn maar zijn trekballen leidde helaas niet tot een goal. Evenals een hard schot waarmee hij wederom de lat teisterde.

SVC’08 hield de druk erop en was nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker maar zover mocht het voor de thuisclub helaas niet komen.

RCL ging er met drie waardevolle punten  vandoor en geen aanhanger van die club die er om maalde dat dit wellicht onverdiend was.