De Kustwacht kreeg om 11.00 uur de melding binnen van het schip dat iemand wordt vermist. Het bemanningslid, een 23-jarige man van Filipijnse afkomst, was gisterenavond nog aan boord gezien en via internet (messenger) was in de nacht van maandag op dinsdag nog onderling contact geweest met een ander bemanningslid.

Vanuit het Kustwachtcentrum was een zoekgebied gemaakt waarin alle verschillende eenheden gecoördineerd zochten. Aan boord van het schip is meerdere keren gezocht naar de persoon.

Patrouillevaartuig Zeearend hielp ook mee met de zoekactie. Vanuit de lucht werd gezocht door Kustwachtvliegtuig Rescue01 en de NHV SAR helikopter.

Er werd gezocht tot 14.00 uur maar er werd niemand aangetroffen. De eenheden keerden onverichterzaken terug naar het reddingstation. Maar wel met een gemengd gevoel, want je brengt het liefste iemand weer thuis.

De reddingboten die deelnamen aan de zoekactie waren bijna allemaal een paar dagen eerder al in de ankergebieden geweest om kerstbroden te brengen. Maar dat ze zo snel weer in het ankergebied zijn, om deel te nemen aan een zoekactie, is een wel heel vreemde situatie.