AFC – Scheveningen stond eerst gepland op zaterdag 4 mei om 14.00. Vanuit AFC werd, naar aanleiding van de ontwikkelingen in de vorige speelronde, eerder deze week het verzoek ontvangen om deze wedstrijd te verplaatsen naar zondag 5 mei. Achtergrond van het verzoek van AFC was het natuurlijk nog altijd van meerdere factoren afhankelijke, dus onzekere, maar wel mogelijke scenario dat AFC dit weekend kampioen zou kunnen worden van de Tweede Divisie.

In combinatie met Nationale Dodenherdenking op 4 mei 20.00 uur en de traditionele herdenking van de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het monument op het eigen sportpark van AFC is zaterdag 4 mei vanzelfsprekend geen geschikt moment voor eventuele feestelijkheden.
Met goedkeuring van de KNVB en na intern beraad met spelersgroep, staf, bestuur, sponsoren een afvaardiging van de supportersvereniging en de vervoersmaatschappij heeft Scheveningen bij uitzondering, maar met vanzelfsprekend respect voor de situatie besloten mee te werken aan het verzoek om op zondag 5 mei te spelen.
De aanvang is vastgesteld op 13.30 uur om een live-uitzending van het duel op FOX Sports mogelijk te maken en in relatie met de bekerfinale Willem II – Ajax om 18.00 uur.