Bij SVC’08 begon aanvaller Thomas Hughes op de bank en werd zijn plaats ingenomen door de verdedigende middenvelder Pepijn Knoester.  De twee overgebleven spitsen de gebroeders de Ruiter moesten hierdoor samen opboksen tegen de drie centrum verdedigers van Soccer Boys.  Aan de andere kant hadden de aanvallers Wilmar Zeelenberg en Dave van der Steen een  zelfde opdracht.  Omdat de flanken goed afgedekt werden, ontstonden er weinig openingen en kregen beide keepers weinig te doen.

Aan SVC’08 was het Liam de Ruiter die met een aantal acties de aandacht op zich vestigde maar de eindpass ontbrak. In de twintigste minuut leidde SVC’08 slordig balverlies links in de verdediging. Soccer Boys kon hierdoor de geheel vrijstaande Wilmar Zeelenberg bereiken die al dan niet buitenspel stond. Maar scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter en Zeelenberg scoorde zeer beheerst alleen voor doelman Joey Vos. 

Lang had Soccer Boys geen plezier van deze voorsprong. Want vijf minuten later bereikte Fabian Toet met een voorzet Stephen de Ruiter die met het hoofd de bal terug legde op Liam de Ruiter. Hij kon met de punt van de schoen de bal via de pal binnenwerken.
Hiermee zijn dan de hoogtepunten van de eerste helft dan ook wel beschreven.

Na de thee leek SVC’08 de wedstrijd wat beter onder controle te krijgen en had het een optisch overwicht. Maar na een kwartiertje ebde het veldoverwicht weg en werd Soccer Boys steeds gevaarlijker. SVC’08 mocht dan ook de handjes dicht knijpen dat het ongeschonden de tweede helft door kwam. Zo liet verdediger Martijn Helmendach een dot van een kans onbenut door de bal vanaf de lijn van het  doelgebied over te  schieten en konden  de Soccer Boys voorwaartsen ook een vrije kopkans niet benutten.  SVC’08 kwam niet verder dan een afstandsschot van Pepijn Knoester dat net over en naast het doel ging en een vrije trap van Fabian Toet dat door doelman Mark Heintjes met moeite werd verwerkt.

Zo kende de wedstrijd uiteindelijk geen winnaar en dat was voor beide zijden ook teveel van het goede geweest.