Een klein groepje belangstellenden begon in januari met het breien van mutsen en sjaals, maar met de week werd de groep en het enthousiasme groter. Vrouwen van de Nieuwe Badkapel kwamen samen met vrouwen van de Bethelkerk, de Prinses Julianakerk en de Oude Kerk. Ook werden er thuisgemaakte sjaals gebracht en werd wol gedoneerd. Sommige breisters kwamen zelfs uit Zoetermeer naar Scheveningen om mee te doen.

De groep in de Nieuwe Badkapel is niet de enige die breit voor dak- en thuislozen. In en rond Den Haag zijn ongeveer zeventig groepen actief aan het breien voor Wool for Warmth.

Het begon nadat een vriendin van Delcanthy overleed aan borstkanker. Zij schonk haar wol aan Delcanthy. Niet een paar bollen, maar negen vuilniszakken vol. “Doe er iets goeds mee”, had haar vriendin gezegd. En zo begon het breien voor dak- en thuislozen. Eerst met een eenling die breide, nu dus zo’n zeventig groepen in Den Haag en omgeving. Delcanthy: “We willen de dak- en thuislozen iets warms geven, gemaakt door een stadsgenoot. Iets nieuws voor mensen die vaak niet iets nieuws kunnen kopen”.

Eerst wil Delcanthy ervoor zorgen dat de dak- en thuislozen in Den Haag een warme muts en sjaal krijgen. Daarna is haar doel om alle bijna 40.000 dak- en thuislozen in Nederland te bereiken met Wool for Warmth.

De groep in de Nieuwe Badkapel komt elke dinsdagochtend in maart nog samen. Van 10.00 uur tot 12.00 uur in de achterzaal van de kerk. U bent van harte welkom om mee te breien of zelfgemaakt sjaals en mutsen te komen brengen. Ook uw wol of breinaalden die u niet meer gebruikt, kunt u bij deze breigroep kwijt.