Breuer is woonachtig in Den Haag en rolde na zijn actieve carriere, waaronder een korte periode bij Scheveningen, het trainersvak in. Hij is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van HBS 2, dat net als Scheveningen uitkomt in de reserve hoofdklasse maar dan op zondag. Naast eerdere rollen bij Full Speed en Den Hoorn was hij ook langere tijd werkzaam in diverse rollen, waaronder assistent bij het 1e elftal en trainer van het 2e elftal, bij Quick.
Daarmee beschikt hij over een jarenlange ervaring als trainer. In het bijzonder is hij bekend met het opleiden en begeleiden van jonge talentvolle spelers die nog een tussenstap nodig hebben tussen de jeugd en een 1e elftal en leverde daar met succes de nodige spelers af. Dat in combinatie met zijn goede trainingen, positieve spelopvatting en even fanatieke als prettige persoonlijkheid maakten hem een uitstekende kandidaat voor deze positie.
Naast zijn trainersdiploma is Marc Breuer tevens gediplomeerd videoanalist en zal die kennis en kunde ook in de praktijk gaan brengen bij Scheveningen. Om die reden maar bovenal met het oog op de begeleiding van talenten tussen Jong Scheveningen en Scheveningen 1 zal hij daarom ook betrokken zijn rondom de A-selectie.
Scheveningen is blij dat met de aanstelling van Breuer weer een belangrijke positie in de technische staf is ingevuld en ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.