Scheveningen – Misschien kunt u zich het artikel in deze krant van vorig jaar september nog herinneren. Er werd een oproep gedaan voor een nieuw leer-werktraject tot beveiliger in Scheveningen en Duindorp. Afgelopen donderdag werden de eerste certificaten uitgereikt aan de deelnemers van het traject door wethouder Rabin Baldewsingh op De Pier. Ze hebben hun opleiding bijna afgerond.
Het traject wordt georganiseerd door Hofstad Security in samenwerking met het Werkgeversservicepunt van de Gemeente Den Haag. Doel is mensen die zonder werk zitten op te leiden tot beveiliger en na het behalen van het diploma een baan te bieden bij Hofstad Security. Het leer-werktraject was speciaal gericht op mensen die zonder werk zitten en woonachtig zijn in Duindorp of Scheveningen. “We hebben een hele diverse club die nu midden in het opleidingstraject zitten”, vertelt projectmanager Soraya Faulborn. “Van 50+’ers die thuis zaten met een WW-uitkering tot jonge gasten die nog thuis wonen en daardoor helemaal niet bij ons op de radar verschenen. Dat is het mooie door dit project en ze zijn allemaal ontzettend enthousiast en positief.”
In eerder stadium is een kleinschaliger pilot project van vergelijkbare opzet, dat wordt georganiseerd in het kader van het wijkbanenplan van de gemeente, gestart in de Schilderswijk en Transvaal. Hiervan kreeg de eerste deelnemer zijn diploma uitgereikt tijdens de bijeenkomst op de Pier. En wethouder Baldewsingh had nog een verrassing voor hem: een baan bij Hofstad Security. “Ik hoop dat je aanstaande maandag nog niets gepland had, want dat is je eerste werkdag”, lacht de wethouder terwijl hij de arbeidsovereenkomst overhandigde.
Soraya verwacht dat binnen een aantal maanden nog meer diploma’s uitgereikt gaan worden aan de groep uit Scheveningen-Duindorp. “Met dit certificaat zijn ze al aardig op weg. En zoals gezegd, ze barsten van het enthousiasme. Ik denk dat Hofstad Security er binnenkort een groep nieuwe beveiligers niveau 2 bij heeft.”