Deze eerste editie van de Martin Jol cup, een toernooi voor JO12 kent een soort van tussenjaar waarin wordt teruggegaan van 11 tegen 11 op een heel veld naar 8 tegen 8 op een half veld. Dit is een nieuw initiatief van de KNVB met als doel dat spelers in deze leeftijdscategorie meer balcontact hebben tijdens een wedstrijd.

Naast gastheer SVC’08 en een aantal regionale verenigingen (waaronder Scheveningen, Blauw Zwart, Quick, Forum Sport en Die Haghe), zullen ook verenigingen als De Graafschap, AFC, Excelsior, Zeeburgia te bewonderen zijn. Door de deelname van Royal Antwerp uit Belgie krijgt het toernooi daarnaast ook een internationaal tintje. Al met al een prachtig deelnemersveld met jeugdvoetbal op een hoog niveau. Voor liefhebbers van leuk en goed jeugdvoetbal zal er dus genoeg te genieten zijn.

De eerste poule wedstrijden starten om 09.00 uur. Er wordt gespeeld in vijf poules van acht teams, waarna de beste drie teams per poule door gaan naar de kruisfinales. Deze worden gevolgd door een kwart- en halve finale, waarna rond 16.20 uur de finale zal worden gespeeld. Als naamgever van het toernooi, zal Martin Jol aanwezig zijn en de cup uitreiken aan de winnaars.

Nu het seizoen bijna is afgelopen, is dit toernooi een heerlijk toetje voor elke voetballiefhebber. SVC’08 zal zorgen dat er een echte voetbalsfeer hangt op het Oostersportpark en iedereen volop kan genieten. Gezien de verwachtte drukte met auto’s is het parkeerterrein van Duindigt beschikbaar, dus er is volop parkeergelegenheid. De organisatie van SVC’08 zal ook zorgen voor een natje en een droogje, dus alles bij elkaar betekent dit een mooie en sportieve dag voor toeschouwers en de 40 deelnemende verenigingen.

Iedereen is van harte welkom om dit voetbalfeestje mee te vieren!