SVC’08 startte de wedstrijd zonder de geblesseerde Michael Ros, hij werd vervangen door Patrick Bos die kan terug kijken op een uitstekende wedstrijd. Al in de eerste minuten werd duidelijk dat SVC’08 snel een goal wilde forceren, waarna het de tegenstander wat uit de verdedigende stellingen kon lokken.Maar hoewel SVC’08 meer in de aanval was moest het wel alert zijn bij de uitvallen van TAVV. Zo kreeg TAVV een grote kans op de openingstreffer maar een slap ingeschoten bal in vrije positie werd een gemakkelijke prooi voor keeper Joey Vos.
In de 25e minuut werd de wedstrijd opgebroken. Keeper Edwin Pieterse liet een hard schot van Thomas Pieterse van de borst afstuiten en Jack Uzgu was er als de kippen bij om de bal in te tikken. En ondanks het vlagsignaal van assistent scheidsrechter Tom van de Pijl keerde scheidsrechter Arthur Ebink de goal terecht goed.

Na deze voorsprong kreeg SVC’08 meer controle over de wedstrijd en had het in die fase meer afstand moeten nemen. Maar een tweede treffer bleef uit en in de 40e minuut ontsnapte SVC’08 aan de gelijkmaker toen een hard schot van Donny van der Neut net over het doel verdween.

Zo brak de rust aan met een 1-0 en kon SVC’08 met een gerust gevoel de tweede helft beginnen. Echter na acht minuten veranderde de wedstrijd onverwachts. Evert van der Laan gaf zijn tegenstander Yassine El Mariama teveel ruimte en met een schitterende schot verschalkte hij keeper Joey Vos in de verre bovenhoek.Deze gelijkmaker kwam blijkbaar hard aan bij SVC’08 want vanaf dat moment vergat SVC’08 te blijven voetballen zoals het dat in de eerste helft had gedaan. Het ging lange ballen voetbal spelen waardoor de ruimtes tussen de linies veel te groot werden en spits Stephen de Ruiter constant door de lucht werd aangespeeld zonder dat er aansluiting was.Het spelpeil van de wedstrijd daalde zichtbaar en de wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. SVC’08 wilde zich echter niet neerleggen bij een gelijkspel. Zo speelde Thomas Hughes twee tegenstanders uit en legde de bal panklaar op het hoofd van Stephen de Ruiter die echter voorlangs kopte. Daarna bracht keeper Edwin Pieterse redding bij een vrije trap van Fabian Toet en tussendoor raakte SVC’08 ook nog de lat en paal. TAVV leek dus te ontsnappen maar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd viel de bal tussen een mêlee van spelers voor de voeten van Fabian Toet die zich geen moment bedacht en de bal droog achter keeper Pieterse schoot en kreeg SVC’08 toch nog wat het verdiende.