Start en Finish zal weer net als de voorgaande jaren voor het Zuiderstrandtheater, aan de Houtrustweg 505, zijn. De Start is om 13.00 uur, het parcours is over het Zuiderstrand richting Monster en nabij de Zandmotor is het draaipunt en wordt hetzelfde traject weer teruggelopen. Dat is erg gezellig want zo kom je elkaar tegen.

De Meeuwen Makrelen Loop is zeker een sportieve recreatie hardloop, maar vooral ook een gezellige loop. De afstand die gelopen wordt is tien Engelse mijlen (16090 meter) over het strand. Wel is er rekening gehouden met laagwater (Eb). Maar de weersomstandigheden heeft de organisatie natuurlijk niet in de hand. “Dat maakt het juist allemaal zo spannend” zegt Jan Spek, medeorganisator van de MMLoop. Vlak voor de start zal er vast wel weer door alle lopers in koor geroepen worden: “De Meeuwen Makrelen Loop gaat altijd door”.

Afhalen startnummers is op 21 december vanaf 11.00 uur in het Zuiderstrandtheater. De maximum finishtijd is om 15.15 uur. Na de finish en het even uitblazen, komt er nog meer gezelligheid, als niet blijvende herinnering neem je een door Esser gestoomde makreel in ontvangst. “Hoe verzin je het, juist, we doen de naam van de Loop eer aan” geeft Jan Bakker met een brede glimlach aan. Die is voor thuis. Daarna staat er voor iedereen een heerlijke kop Jumbo erwtensoep en een heerlijk door “Simonis” gebakken visje klaar. Met dank aan Rederij Jaczon en Jac. Den Dulk & zonen B.V.. Onderweg op het strand zal er weer worden toegezien door de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade als er hulp nodig mocht zijn. Ook Intro zal het verkeer in goede banen lijden.

Inschrijving voor de 24e Meeuwen Makrelen Loop is vanaf 1 november om 12.00 uur. Inschrijfgeld 10 euro per persoon. Na inschrijving op 21 december vanaf 11.00 uur 12 euro. Let op: Maximum 700 deelnemers.

Voor meer informatie kijk op www.mmlscheveningen.com.