Scheveningen – North Sea Beach Rugby 2018 is een nationaal en internationaal beachrugby evenement gehouden in het unieke Beach Stadium The Hague op het strand van Scheveningen. In 2018 vinden de wedstrijden plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei aanstaande. Nederlands beste BeachRugby-teams strijden tijdens North Sea Beach Rugby 2018 om hét officieel Nederlands Kampioenschap Beach5Rugby.

Het Beach Rugby toernooi in Den Haag heeft (inter)nationale status gekregen met de erkenning van de EBRA (European Beach Rugby Association) en Rugby Nederland . North Sea Beach Rugby is officieel onderdeel van het European Beach Fives Rugby circuit, met de finale in Lignano. En natuurlijk het officiële Nederlandse Kampioenschap Beach Fives Rugby.

Beach Fives Rugby wordt gekenmerkt door snelheid en kracht en is spannend om te zien. Rugby wordt beoefend in vele vormen. Het bekendst zijn natuurlijk de wedstrijden in het Six Nations toernooi met grote namen uit Frankrijk, Engeland, Schotland en Ierland. Wereldwijd is rugby één van ’s werelds grootste sporten en is BeachFives Rugby een nieuwe component in de rugby-kalender. In plaats van vijftien of zeven spelers in het veld zijn er bij Beach Fives Rugby vijf mannen of vrouwen aan het werk. Beach Rugby met vijf spelers (Beach Fives Rugby) is een duidelijk en eenvoudig te begrijpen contactsport.

North Sea Beach Rugby wil een permanente plaats op de Rugby kalender hebben

Rugby heeft een extra boost gekregen door de laatste World Cup georganiseerd door Engeland en Wales (gewonnen door de All Blacks).  Door de erkenning van de EBRA (European Beach rugby Association) en Rugby Nederland staat Beach Fives Rugby op de nationale en internationale kalender. North Sea Beach Rugby wordt steeds beter bekend in de regio van Den Haag maar ook in Nederland en daarbuiten. Mede door het advies en/of ondersteuning van meerdere sportorganisaties zoals Den Haag TopsportRugby Academy Zuid-WestEBRA (European Beach Rugby Association) en Rugby Nederland, is het evenement succesvol.