Wat oorspronkelijk als idee voor zijn zoon is begonnen, is uit gegroeid tot een waardevolle plek voor alle kinderen uit de regio. Dat het iets sportiefs zou worden lag voor de hand, omdat Robbert Jol uit een sportieve familie komt. Vijf jaar beheert hij inmiddels zijn springparadijs.

Een mooie mijlpaal
Jol is trots op wat hij door hard werken heeft opgebouwd. Maar ook heel dankbaar dat hij nog steeds elke dag positieve reacties krijgt van ouders en kinderen. Daarom biedt hij deze maand 2,50 euro korting aan voor een uur vrijspringen.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Een jaar geleden liet Jol de binnenboel helemaal vernieuwen. “Daarvoor was er eigenlijk alleen een bak binnen de kolommen. Toen dacht ik: ik ga het uitbreiden om het voor kinderen nog leuker te maken.” Kinderen moeten meer bewegen, vindt Jol. “Ze zitten te vaak achter hun laptop, gamen te veel. Ze hebben sport nodig en dat bieden we hier tegen een best wel lage prijs.” Jol: “Daarnaast moet je blijven ontwikkelen en kijken wat de mensen willen.” In september komt hij daarom met peuterspringen. Doordeweeks kunnen peuters samen met een begeleider voor 5 euro per uur springen. En krijgt de volwassene er gratis koffie of thee bij en een heerlijke koek. Er kan geparkeerd worden op eigen terrein en er is ruim voldoende plek om ook fietsen te stallen.

Trots op zijn mensen
Zijn personeel komt grotendeels uit Scheveningen. Vijftien mensen heeft hij nu in dienst. “Een paar fulltimers en heel veel studenten lichamelijke opvoeding.” Daarnaast werkt Robbert Jol veel samen met lokale winkeliers. Verjaardagspartijtjes bijvoorbeeld die er vaak worden gehouden, daar verzorgt Bakkerij Noman de taarten voor en de frietjes komen van Koeman. Of neem de vers fruitfeestjes met ananas en bramen van Brand die vers worden gesneden in het trampolinepark. “Allemaal plaatselijke bedrijven,” zegt Jol.

Planet Jump is voor kinderen zo tussen de twee en zestien jaar, legt Jol uit. Voor de jongste kinderen is de verdieping gereserveerd waar vroeger het orgel stond en vanaf vijf jaar kunnen ze terecht in de zaal op de begane grond. Alles gebeurd onder begeleiding van een coach. “Kinderen moeten goed worden begeleid,” zegt Jol met nadruk. “Veiligheid voor alles. Daarom laten we hier ook geen volwassenen springen. Die wegen wat meer en dat kan erg onaangenaam uitpakken wanneer ze al springend op kinderen botsen.”

De toekomst
Het trampolineparadijs geeft hem ook ruimschoots gelegenheid iets met zijn zoon te doen; een van de redenen waarom hij zegt elke dag met veel plezier naar Planet Jump te gaan. En: “We geven een hele goeie invulling aan iets wat nodig is in deze buurt.” Met succes, voegt hij eraan toe. Reden voor nog een locatie? “Ik sluit niets uit, maar meer dan twee vestigingen daar heb ik geen zin in; dan gaat het veel te veel op werk lijken. Laten we er maar eerst voor zorgen dat de gemeente Den Haag het ons gunt om in deze prachtige kerk te mogen blijven,” aldus Jol.