Haagse Internationale organisaties die hard werken aan een betere en veiligere wereld openen hun deuren voor het publiek op zondag 22 september. Op deze Haagse Internationale Dag kun je zelf ervaren wat er zich afspeelt binnen de muren van belangrijke organisaties zoals het Internationaal Strafhof, Europol, het Vredespaleis en het Museon. De toegang is gratis.
Kijk op internationaledag.nl voor de voorwaarden en duik in de wereld van rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten.
Speciaal programma in het Museon (gratis toegang)
Tijdens de Haagse Internationale Dag is er ook veel te beleven in het Museon. Na de officiële opening van de Haagse Internationale Dag door Saskia Bruines (wethouder Onderwijs en Internationaal) om 12.00 uur wordt de World Class 2019/2020 gehouden. Laurien Koster, voorzitter van het Kinderrechten Collectief, geeft een lezing over kinderrechten en nodigt internationale studenten en aanwezigen uit om met elkaar in gesprek te gaan. Deelname is nog mogelijk. Stuur voor vrijdag 20 september 2019 een e-mail naar martin.born@denhaag.nl. UNICEF is aanwezig met een Ganzenbordspel voor kinderen en een VR Experience, er zijn tentoonstellingen en educatieve programma’s.

Aanvullende informatie

Datum:zondag 22 september 2019 12:00 - 18:00
Locatie:o.a. Museon
Entree:Gratis
Website:https://www.museon.nl/