Kamerkoor Yoik zingt Balkan Vokalen in de Ichthuskerk in Scheveningen

Kamerkoor Yoik geeft een prachtige verzameling traditionele volksmuziek ten gehore. Hierbij wordt voornamelijk muziek uit de Balkan gezongen. In het Kroatisch, Bulgaars, Georgisch en zelfs in de dode taal Aramees klinkt een enorme verscheidenheid aan nummers in twee Haagse kerken.

Het koor
Kamerkoor Yoik is een koor van jonge zangers en zangeressen en is alweer toe aan haar vierde concertreeks. Waar de zangers in het verleden voornamelijk de Scandinavische traditionele volksmuziek zongen, ondernemen ze nu een muzikale reis naar het oosten van Europa. Het koor is een initiatief van en wordt gedirigeerd door Raoul Boesten, bekend van de koren Kwintessens en Lux.

Balkan Vokalen
Tijdens deze concertreeks ligt de nadruk op traditionele volksmuziek uit de Balkan en het Noord-Oosten van Europa. Een zeer divers gebied met een al evenzo diverse geschiedenis, zowel muzikaal als historisch. Het afwisselende programma geeft dan ook een goed beeld van de verschillende culturen. Hierbij wisselen verbinding met de natuur, religieuze uitingen, maar ook verwijzingen naar oorlogen en pijn elkaar af. Een uitgebreid programma, waarmee het 39 koppige koor van jonge zangers u graag verrast!

Aanvullende informatie

Datum:zaterdag 23 maart 2019 20:15 - 21:15
Locatie:Ichthuskerk Scheveningen
Entree:Kaartjes à €11,50 zijn te koop via www.yoik.nl
Website:https://www.yoik.nl/
Informatie:06-55429084 of info@kwintessensprodukties.nl