Nieuwjaarsconcert Muzee Scheveningen

Op zondag verwelkomt Muzee Scheveningen het koperkwintet van het Residentie Orkest samen met het kinder-leerorkest The Residents en kindertheaterkoor De Zeesterren. Het koperkwintet zal een typisch nieuwjaarswalsje ten gehore brengen maar speelt ook serieuzer werk zoals Nessun Dorma van Puccini. Samen zullen zij aanstaande zondag tweemaal een verrassend nieuwjaarsconcert spelen.

The Residents:

The Residents is een belangrijk maatschappelijk en verbindend project van het Residentie Orkest. In dit project krijgen leerlingen van basisscholen uit zogenaamde ‘krachtwijken’ in Den Haag wekelijks les op een instrument en spelen ze in orkestjes met verschillende samenstellingen. Jaarlijks participeren zo’n 600 leerlingen aan dit project. Nieuw dit jaar is het Residents stadsorkest waarin elke leerling uit heel Den Haag kan plaatsnemen. Het stadsorkest repeteert wekelijks op de woensdagmiddag in Theater de Vaillant. Het orkest dat zondag zal spelen is van de Gelderlandschool, een school uit Escamp.

Kindertheaterkoor de Zeesterren

Het Scheveningse Kindertheaterkoor de Zeesterren bestaat sinds 2004. Kinderen tussen de 5 en 15 jaar zingen hier liedjes die geschreven en ingestudeerd worden door Monique Harteveld. De meisjes en jongens van Kindertheaterkoor de Zeesterren laten wekelijks tijdens de repetitie op maandagavond hun prachtige stemmen horen en doen veel zang- en podiumervaring op! Ze bewegen en spelen toneel en dat kan je zien tijdens dit concert.

Aanvullende informatie

Datum:zondag 13 januari 2019 14:00 - 16:00
Locatie:Muzee Scheveningen
Entree:De entreeprijs voor dit concert is € 2,50. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting
Website:https://www.muzeescheveningen.nl/
Informatie:Het museumcafé van Muzee is op 13 januari vanaf 12.00 uur geopend. Aanvang van het concert is om 14.00 en om 16.00 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl en bij de receptie van het museum.